Sunday, August 24, 2008

Biri tasarım mı dedi ??


Tasarım her zaman sanılandan daha önemlidir. İşte bir saat reklamı ve harika bir tasarım... Sanırım amacına gayet uygun.




Bardakta tasarım


Baş ağrısına iyi gelen bilindik ilaç markası Panadol için tasarlanan promosyon poşetleri oldukça hoş. Markanın mesajını etkili ve esprili bir dille anlatmayı başaran tasarım; Stop n’ Grow poşetlerine benzer kurgulanmış olup, tüketici ile doğrudan iletişime geçiyor.




Tasarım harikası binalar

Yalnız bayanlara evlerinde uzanmış keyif yaparken eşlik edecek yastık tasarımı fikri, Kameo Corp tarafından “Boyfriend Arm Pillow” adıyla piyasaya sunuldu. (boyfriend yastık)

Ayna görünümünde olan bu alet Japon Thanko tarafından üretilmiş bir web kamerası. Ayna içine gömülü olan kameranın etrafında LED lambaları bulunuyor.

Normal fenerlerin sadece nereye gittiğimizi göstermesine alternatif olarak tasarlanan bu fener, aynı anda nerede bulunduğumuzu da gösterebiliyor.

Sadece uçak yolcularını hedefleyen bir reklam aracı. Gerçekten özel bir durum. Hem geniş bir alan, hem de çok dikkat çekici. Ad-Air isimli ingiltere merkezli bir şirket, sadece uçak yolcularını hedefleyen dev outdoor’lar ( 3 futbol sahası genişliğindeymiş) yapmış. İlk örnek ise Dubai’ye yapılmış ve Guinness rekorlar kitabına bile girmiş bu reklam. Doğal olarak internette de sıkça haber olmuş. Fikir güzel, uygulama güzel, reklamcılık şekli güzel ve akılda kalıcı. Bu tarz şeyler önceden tarlalara çiziliyordu ama bu genellikle hava alanı yakınına ve tamamen renkli baskılı olarak yapılmış.


Zagoory Designs tarafindan detayına kadar düşünülmüş metalden zımba teli çıkarıcılar ve zımbalar goril, ayı, dragon, aslan, ve daha da değişik şekillerde tasarlanmış.


Bu ürün alttan verilen elektro manyetik dalgaların gücüyle yer çekimine karşı koymayı başarıyor. Almanya satış fiyatı olarak 100 Euro belirlenmiş. Tabi ki düşündüğünüz gibi şu an bu ürün Türkiye'de bulunmamakta.

No comments: